Pokyny k ubytování a cestě autobusem na dovolenou do Itálie 2018

21.08.2018 12:42

 

 

 

 

 


Datum odjezdu: pátek, 24 . 8 .  2018

Datum návratu do ČR: neděle, 2. 9 .  2018

Nástupní místo: Hořiněves, hospoda u Šáfrů
 

Čas odjezdu: 17,30 hodin
Na místo odjezdu se dostavte alespoň 15 minut předem. Pozdější příchod zdržuje včasný odjezd autobusu.

NEŽ VYRAZÍTE NA DOVOLENOU...

 

Pojištění:

Cestovní kancelář Sana je pojištěna proti úpadku. To znamená, že je pojištěna Vaše dovolená, avšak nikoli to nejdůležitější, Vaše zdraví!

 

Zdravotní pojištění pro cesty a pobyt si zajišťuje každý klient sám. Občané zemí Evropské unie mají bezprostřední lékařskou péči v zemích EU zdarma, můžete ji však čerpat pouze ve státních zdravotnických zařízeních, která jsou financována z veřejných zdrojů. V některých situacích, byť vyjímečných, byste jen těžko vysvětlovali, že potřebujete čerpat péči veřejného zařízení, nikoli toho nejbližšího. Proto rozhodně doporučujeme sjednat si u své pojišťovny zdravotní a úrazové pojištění a také pojištění odpovědnosti za způsobené škody a to nejen na pobyt, ale i na dobu cesty!  

 

Zdraví:

Pro cestu do Itálie není nutné žádné speciální očkování, pobyt v Itálii nepředstavuje ze zdravotního pohledu a v porovnání s jinými zeměmi Evropy žádné riziko. Nejčastěji zde turistům hrozí v letních měsících pouze úžeh, popřípadě klasická nevolnost z jídla (zejména pozor na mořské plody). Voda v Itálii je pitná bez rizika, ovšem je třeba si všímat případných nápisů "aqua non potabile" označujících vodu, která rozhodně pitná není.

 

Doklady:

Občan České republiky může vstupovat a pobývat na území ostatních členských států EU, tedy i Itálie, bez zvláštních omezení. Potřebujete pouze platný doklad totožnosti, stejně jako v ČR, kterým je buď cestovní pas anebo občanský průkaz typu identifikační karty vydané po roce 1993.

 

PŘÍPRAVA ZAVAZADEL...

 

  • Věci, které si povezete s sebou na dovolenou, doporučujeme rozdělit na věci potřebné na cestu a pobyt.
  • Příruční zavazadlo s věcmi potřebnými na dobu cesty, si povezete s sebou přímo v autobuse, proto by mělo být menší a dobře skladné a nemělo by přesahovat rozměry 20 x 30 x 40 cm. Do autobusu si pro Vaše větší pohodlí doporučujeme vzít krom příručního zavazadla také deku a polštářek.
  • Ostatní zavazadla budou v zavazadlovém prostoru autobusu. Tento prostor je omezený, proto lze bezplatně pro jednoho klienta přepravit v zavazadlovém prostoru jedno zavazadlo o rozměru max. 30x60x100 cm do max. hmotnosti 20 kg. Pokud povezete zavazadel více, je nutné! toto předem domluvit v CK, přeprava nadstandartního zavazadla bude zpoplatněná částkou rovnající se 20% ceny jízdenky.
    Co s sebou vzít a co nebrat...
  • Ve všech bungalovech je zaveden přívod vody. Součástí každého bungalovu je kuchyň vybavená ledničkou, sporákem a veškerým nádobím. Nic z toho tedy potřebovat nebudete. V bungalovu však nejsou hygienické a čistící prostředky a ty je zapotřebí zabalit s sebou: prostředek na nádobí, utěrky, mýdlo, šampon, ručník, toaletní papír...
  • Bbungalovy dále z hygienických důvodů nejsou vybaveny povlečením. Ložní prádlo si buď taktéž vezměte s sebou vlastní, anebo je možné jej zapůjčit na místě za poplatek 100,- Kč / osoba / pobyt.
  • V bungalovech se nesmí používat žádné elektrické přístroje, jako jsou rychlované konvice, fény, holící strojky...
  • V sociálním zázemí kempu najdete fény, pračky a zásuvky, ve kterých je použití holících strojků umožněno. (Indukci do zásuvek budete mít přímo ve svém bungalovu, anebo si ji na vyžádání bez poplatku zapůjčíte u delegáta)CESTA AUTOBUSEM...

 

  • Z organizačních důvodů přijďte na místo odjezdu autobusu s předstihem alespoň 15 minut, neboť je potřebné mít časovou rezervu jak pro uložení zavazadel všech odjíždějících klientů a taktéž na nástup všech klientů do autobusu. Pozdější příchod, tj. příchod v době, kdy má již autobus odjíždět, zdržuje ostatní klienty i opozdilce samotné od včasného odjezdu autobusu
    na Vaši dovolenou.
  • Vzdálenost z Hradce Králové do cíle Vaší dovolené, letoviska Porto San Giorgio, je 1250 km.
  • Cestu autobusem Bova zajistí zkušení dopravci.
  • V autobuse je wc, klimatizace a dvd přehrávač.
  • Během cesty se dělají cca 15-ti minutové přestávky v intervalu po 4 hodinách jízdy. V tomto čase si u řidičů můžete zakoupit občerstvení.
  • Autobus přijíždí do kempu Spinnaker obvykle v dopoledních hodinách.

 

PRŮBĚH UBYTOVÁNÍ...

  • Po příjezdu do kempu Vás uvítá česky hovořící delegát a seznámí Vás nejprve s podrobným průběhem nástupu na ubytování.
  • Nástup na ubytování probíhá do 12-ti hodin.
  • V den odjezdu budete předávat bungalov delegátovi řádně uklizený a bez odpadků nejpozději do 9-ti hodin.