Vyjádření ke včerejšímu odložení zápasů!

18.05.2014 16:12

Včera ve 13:20 začalo nepřetržitě v Hořiněvsi pršet. Při příchodu na hřiště, na kterém měli hrát od 15:00 naši hráči mladších žáků s týmem Malšovic, po diskuzi vedoucích mužstev, jak našich tak Malšovic, a rozhodčího jsme se rozhodli utkání odložit, protože místo aby déšť slábl, tak zesiloval a na hřišti se, upozorňuji na jedné půlce hřiště, kde je bohužel špatné odvodnění, začaly tvořit kaluže. Při pohledu na silný déšť a předpověď počasí na další hodiny jsme, myslím si, udělali nejrozumnější věc jak pro zdraví dětí, tak pro fotbalovou kvalitu a domluvili jsme se na odložení utkání na 29.5. od 17:30. Sepsali jsem zápisy a vše podle pravidel jak má být a v klidu a pohodě jsme se s týmem Malšovic rozloučili. 
Pak došlo na řešení, jestli se má hrát i utkání mužů. Nejdříve koloval názor, že pokud se odložilo utkání žáků, tak se musí odložit i utkání mužů.Ten názor byl pak vyvrácen, ale díky dalšímu prohlédnutí hřiště v 15:10 a silnému dešti se hlavní pořadatel utkání po domluvě s hlavním rozhodčím utkání panem Gernartem rozhodli, že utkání neuznají pro nezpůsobilý terén. Volali jme panu Svatošovi do Dobřenic, jaká je naše situace, a že nejspíše utkání bude odloženo. On situací nebyl nadšen, ale říkal, že teda zavolá ostatním a domluví se s nimi, že to sám rozhodnout nemůže. Po pěti minutách nám pan Svatoš volal znova a oznámil nám, že se musí dostavit celý tým Dobřenic na utkání, jinak prohraje kontumačně 3:0, což mu prý oznámil sekretář OFSHK pan Douděra. Na to mu rozhodčí Gernart odpověděl, což pan Svatoš sám slyšel, že ať klidně přijedou, že tady na ně čekat nebude, když rozhodl o nezpůsobilém terénu.Tak šel za hlavním pořadatelem Otakarem Rejfkem a řekl mu, ať mu vyplatí jen cesťák a napíšeme zápis s naší soupiskou a to k odložení utkání stačí, a že on odjíždí. Tak mu bylo vyplaceno a pan Gernart v 15:30 odjel z areálu Hořiněvse. Po 16:15 začali přijíždět hráči a realizační tým Dobřenic, který měl hned první cestu na hřiště, kde vytáhli kameru a začali procházet hřiště od jedné branky k druhé. To bylo doplňováno komentářem pana Svatoše, který i přes to, že se mu řeklo, že roh hřiště je podmáčený nejvíce, tak ho na videozáznamu vynechal a s kamerou prostředkem hřiště mířil na druhou stranu, kde snad nikdy voda nebyla a nikdy o tom, že tam je, nepadlo ani slovo. Pravdu měli účastníci videa v tom, že po cestě potkali jen dvě kaluže, ale ty zbývající v rohu hřiště a po straně vynechali. Pak byla i úsměvná perlička na videu od pana Svatoše, kde je slyšet na zvukovém záznamu, jak hřiště čvachtá a jeho komentář slyšíte dobře, že hřiště nečvachtá. To by bylo asi vše k vyjádření stavu naší hrací plochy.
Další věc je, že měl rozhodčí Gernart podle údajných názorů z Dobřenic vypnutý telefon, a tak i kdybychom chtěli hrát, tak nebyl oficiálně nominovaný rozhodčí přítomen.
Obě dvě mužstva se oblékla a čekalo se, jestli mají nastoupit nebo ne. Poté přišel funkcionář Dobřenic s tím, že mluvil s panem Tučkem a ten mu oznámil, že utkání se může hrát v případě souhlasu obou klubů s rozhodčím laikem, což se nám vůbec nelíbilo, protože Dobřenice si přivedli člověka, který po určitých letech k hořiněvskému fotbalu nepřispěl moc dobrou měrou. Další možnost byla, že to odpíská člověk, který měl v sobě minimálně 5 piv. A tak přes veškerou snahu Dobřenic o to, aby jeden z těchto lidí utkání odřídil, jsme s tím jako klub TJ Sokol Hořiněves nesouhlasili, na což jsme podle předsedy STK pana Tučka měli právo. Protože nechat hrát tohle utkání po emocích, co vznikaly před ním za dohledu takového rozhodčího, to by byla teprv FRAŠKA na fotbal a myslím si, že by šlo i o zdraví hráčů.
Tak jsme se pokusili navrhnout náhradní termín utkání na příští neděli 25.5. od 17:00. Ze strany hostů nám bylo odpovězeno, že na to nepřistoupí, že mají starý chlapy v mužstvu, a že nebudou hrát dvě utkání o víkendu. Tudíž padl návrh v týdnu, což bylo smeteno ze stolu hned, že se v týdnu kvůli pracovnímu vytížení nesejdou.
Bez náhradního termínu jsme sepsali zápisy za velkých emocí, hlavně ze strany hostů, kteří mi přijdou jak šílení psi ženoucí se za postupem, který nemají vůbec ve svých rukou, ale záleží na sestupujících z 1.B tříd a na výsledcích týmu Skřivan, který nám byl po celou dobu řešení od některých lidí předhazován, že to děláme kvůli nim, abychom jim pomohli k postupu, a že rozhodčí Gernart, který má údajně přítelkyni ze Skřivan, nabízí ostatním týmům a rozhodčím peníze za to, když porazí nebo pomůžou k zaříznutí Dobřenic a ulehčení postupu Skřivan do Okresního přeboru.
K tomuhle bych se chtěl jednotně za celý klub TJ Sokol Hořiněves vyjádřit jednoznačně - nám bylo do včerejšího dne úplně jedno, jestli postoupí Skřivany nebo Dobřenice, a já osobně to přál více Dobřenicím díky tomu, že tam mám kamarády, ale po tom, co tady někteří jedinci Dobřenic předvedli a předvádějí na webových stránkách, udělám já a i celý tým Hořiněvse vše pro to, abychom je férově v hraném odloženém utkání obrali o body, které jim budou třeba chybět v jejich vysněném nejistém postupu do Okresního přeboru.
Sportu zdar a hlavně nezapomenout, že v téhle úrovni soutěží se fotbal mužů hraje HLAVNĚ pro radost a zábavu!!